Torty bez múky

V ponuke máme vybrané torty ajbez múky – maková fitnes, gaštanová, mandľová, orechová snehová, mrkvová, snehová

Maková  fitnes torta ( pár zdravých surovín pre vaše zdravie)

Mak, ovsené vločky, biely jogurt, trocha medu a strúhané jablko, žiaden tuk, rafinovaný cukor, ani vajce, na vrchu je poliata kyslou smotanou. Ako zhrešiť bez výčitiek? Často, najmä dámy hľadia do ponuky vitríny s komentárom, noo sladké by som ale nemala, cvičím, chudnem….

Gaštanová torta ( v jednoduchosti je krása, presvedčte sa ako sa to dá )

Keďže chceme vyhovieť i zákazníkom, ktorí nemôžu , či obmedzujú konzumáciu lepku.  Táto torta je pre nich vhodná a múka jej vôbec nechýba, korpus sa skladá len z našľahaných vajec a gaštanového pyré, plnená je jahodovým džemom našej domácej výroby MIŠÁK a vysokou vrstvou šľahačky. Na vrchu pár hobliniek gaštanov

Mandľová torta ( ako z modro žltého obchodu v Bratislave )

Recept tejto úžasnej tortičky sme s cukrárkami objavili v staručkej kuchárskej knižke, ktorá sotva držala pohromade, ukrývala ho roky na svojich stránkach. Ako teda chutí? Krehké korpusy z mletých horkastých mandlí, bielkov a cukru. Nadýchaný žltkastý krém varený nie z mlieka, ale smotany, žĺtok a masla dochutený kalíškom mandľového likéru, na vrchu torty sú opražené plátky mandlí… Je bez múky, takže vhodná aj pre celiatikov.

Orechová snehová torta ( torta starej matere)

Ďalší recept na skoro zabudnutú tortu zo zbierky osvedčených receptov našej cukrárky Ľubky. Aká je? Orechovo, orechová… 6 tenkých plátov z bielok, cukru a orechov pretkávaných šľahačkovou smotanou s nádychom vanilky

Mrkvová torta ( carott cake)

Spojenie zeleniny a koláčov mnoho ľudí odradí, tiež som mal taký prístup, no vyskúšal som to a neoľutoval… V korpuse sa používa strúhaná čerstvá mrkva, lieskové i vlašské orechy, troška škorice… tento chuťovo výrazný korpus u nás v cukrárni plníme krémom z mascarpone

Snehová torta Pavlova ( snehovo biela sladká a krehká)

Špecifická torta farbou , chuťou i štruktúrou. Jednotlivé pláty sú podobné ako pri laskonkách, krém s chuťou vanilky či čokolády, doplnené o čerstvé ovocie. Kontrast snehovo bieleho plátu a čokoládovo tmavého krému je známy už oddávna. Ako Snehová podkova, či srdce často plnila funkciu daru na svadbách či jubileách.